Jup Goffin Auteur/Dichter/Columnist                                                                Woensdag, 22 September 2021

 

Tja, wat zal ik eens over mijzelf prijsgeven dat voor jullie de moeite waard is om te lezen!
Geboren 26 september 1955 in het pittoreske dorpje Simpelveld in het zuiden van Limburg.Aangezien onze moeder uit Driebergen kwam en haar zoons opgroeiden met het Simpelvelds dialect, had ze, zeker in het begin, af en toe moeite om haar eigen kinderen te verstaan. Echter mede dankzij onze vader was dit dilemma vrij snel uit de wereld geholpen en verstond ze ieder woord dat wij zeiden.Toen ik elf was verhuisde het gezin naar de ‘grootstad’ Heerlen, waar het verdere verloop van ons leven gewoon zijn vervolg had.

Na het verlaten van de MAVO vond ik voor de duur van zes jaren contractueel onderdak bij Hare Majesteits Marine.  Ik mag best wel erkennen dat deze periode, waar ik zeer van genoten heb, van invloed is geweest op mijn verdere wereldse bestaan. Niet alleen heb ik toen, 43 jaar geleden, mijn vrouw leren kennen waarmee ik 40 jaar getrouwd ben, ook heeft het mij, zeker met de genoten opvoeding van mijn ouders, gevormd tot de persoon die ik geworden ben.
Enkele jaren na mijn carričre als zeeman ben ik het vak van de automatisering, bij de huidige generatie beter bekend als ICT, ingerold en heb daar ruim meer dan 30 jaren, echter met hart en liefde voor het vak, bloed zweet en tranen achtergelaten. Totdat mijn laatste werkgever vlak voor mijn zestigste verjaardag besloot, dat mijn functie als IT-manager overbodig was geworden.Omdat het schrijven mij altijd al na aan het hart heeft gelegen, kon ik daar nu met voldoende vrije tijd in mijn agenda, wat meer aandacht aan besteden.Dit resulteerde uiteindelijk (ik bespaar jullie de details over de tijd en moeite wat het gekost heeft) in de publicatie van mijn debuutroman ‘Zieke Geesten’, waar zelfs de lokale media aandacht aan wist te schenken, waarvoor uiteraard mijn welgemeende dank.Mijn tweede manuscript met de voorlopige titel  ‘de Buitenpost’ is al volop in de groei.

Zoals eerder vermeld, 40 jaren huwelijk heeft ook zijn vruchten afgeworpen in de zin van een appel die niet ver van de boom gevallen is. Onze zoon heeft zich, samen met zijn echtgenote, met resultaat ingezet om Pa en Ma gelukkig te maken met kleine appeltjes, te weten een prachtige kleinzoon en al even wonderschone kleindochter.Daar ik het maken van webpagina’s ook geen overbodige tijdsbesteding vind, zijn jullie hierdoor nu deelgenoot geworden van een stukje van mijn leven.