De Toekomst

Ik lees net weer eens het nieuws en sta echt met mijn oren te klapperen. Neem van mij aan, als die flappen gaan zwiepen, dan bestaat de mogelijkheid dat er een storm ontstaat die zijn weerga in Nederland niet kent.
Maar goed, het nieuws. De regering gaat mengformules toestaan, oftewel ‘blurring’ wordt gereguleerd. Schaam je maar niet, ook ik moest even opzoeken wat dit betekent. Kort gezegd, blurring is het vermengen van functies binnen het winkellandschap. Dus kan er straks een biertje gedronken worden bij de kapper of een wijntje in de bibliotheek. Nu vraag ik me af, zouden ze bij de vleesafdeling van Appie Heijn vreemd staan te kijken als ik een laserbehandeling wil van mijn genitaliën en omstreken? Of dat ik bij Jamin, met een dubbele whisky on the rocks, kinderen vertel hoe slecht snoepen wel niet voor hun gezondheid is? Toch zie ik er ook wel voordelen in, heus waar. Het is, dankzij dit zogenaamde blurring, mogelijk twee of zelfs drie vliegen in een klap te vangen. Zien jullie me al zitten bij mijn favoriete slijter. Terwijl mijn (ook favoriete) kapster mijn haar knipt en een van haar collega’s mij volledig maniculeert (woord van het jaar 2023?), laat Victor mij diverse whisky’s proeven om een goede beslissing te kunnen nemen in de aanschaf van.
Volgens een of andere retailexpert betekent blurring ook dat mensen langer in een winkel blijven, dus ook meer zullen besteden. Met dat eerste ben ik het wel eens. Indien je genoeg sappies hebt mogen proeven, in bijvoorbeeld een meubelzaak, dan ben je best bereid je middagdutje ter plekke te nuttigen. Maar je bestedingspatroon zal hierdoor, denk ik, juist een dalend effect krijgen, denken jullie ook niet? Mocht je aldaar wakker worden met een knorrende maag, dan krijg je door het horecagedeelte van de beddenzaak een ‘dunch’ aangeboden!! Nee, lieve mensen, ik verzin ze niet ter plekke. Ook dit woord gaat een modieuze toekomst tegemoet. Dunch schijnt een kombinatie te zijn van diner en lunch. ‘Schat, zullen we zaterdag bij Leen Bakker even lekker gaan blurren en een beetje dunchen? 

Het is nog wachten totdat de sekswerkers hier voordeel in zien. Die komen straks met een aangepaste -menukaart-. *Specialiteiten van het huis:
Oraal inclusief babi pangang met witte rijst en een wijntje naar keuze
Missionarispositie met Sauerkraut en Bratwurst en een halve liter bier
Lepeltje lepeltje met spaghetti, amaretto en als toetje bananensplit met extra slagroom * 

Dankzij Rutte de zoveelste zie ik de toekomst toch weer met vertrouwen tegemoet.

E-mail verzonden